Tractor verzekering

Tractoren vertegenwoordigen doorgaans een hoge aanschafwaarde. Het is daarom verstandig om werkmaterieel goed te verzekeren tegen mogelijke schade. Naast de wettelijk verplichte WA-verzekering kan het materieel optioneel uitgebreider verzekerd worden, bijvoorbeeld met een beperkt cascodekking of een All Risk-dekking.

Tractor verzekering afsluiten?

Klik op de onderstaande knop, vul alle gegevens in en ontvang een offerte op maat voor jouw organisatie.

Wat is een tractor verzekering?

Optimale bescherming voor het werkmaterieel

Een tractor verzekering is onderdeel van de werkmaterieelverzekering en biedt bescherming tegen diverse risico’s bij het gebruik van een tractor. Wettelijk is een WA-dekking (wettelijke aansprakelijkheid) verplicht, waarmee schade aan derden, zoals aan personen of eigendommen, wordt gedekt. Deze basisdekking kan worden uitgebreid met WA + beperkt casco, waarbij ook schade aan de eigen tractor door diefstal, brand, vandalisme, storm of een aanrijding wordt vergoed. Voor maximale dekking is er de All risk-verzekering, die vrijwel alle schade aan de eigen tractor dekt, ongeacht de oorzaak.

Waarom een tractor verzekering afsluiten?

Een tractor verzekering is belangrijk omdat het je beschermt tegen de financiële risico’s van schade en ongevallen tijdens het gebruik van de tractor. De verplichte WA-dekking zorgt ervoor dat schade aan derden wordt vergoed, terwijl aanvullende dekkingen, zoals beperkt casco of allrisk, ook schade aan je eigen tractor door bijvoorbeeld diefstal, brand of aanrijdingen dekken. Hiermee voorkom je dat je voor hoge kosten komt te staan en kun je je tractor zorgeloos en veilig inzetten in je bedrijfsvoering.

Tractor die een veld bewerkt bij zonsondergang, ideaal voor een pagina over tractorverzekering tegen schade en risico's.

Wat wordt er gedekt met een tractor verzekering?

WA

WA + beperkt casco

All risk (volledig casco)

Aanvullende dekkingen

De schadeverzekering voor inzittenden dekt de schade die veroorzaakt wordt door een ongeval, inclusief materiële schade aan persoonlijke eigendommen en letselschade zoals medische kosten en inkomensverlies. Door de mogelijke hoge kosten van deze vergoedingen is deze verzekering erg belangrijk. Ze biedt financiële bescherming en gemoedsrust voor zowel de bestuurder als de passagiers, ongeacht wie schuld heeft aan het ongeval. Dit maakt de schadeverzekering voor inzittenden een waardevolle aanvulling op de reguliere werkmaterieelverzekering.

De dekking voor rechtsbijstand bij verkeersclaims dekt de kosten voor juridische hulp als gevolg van een ongeval. Dit omvat onder andere juridische ondersteuning bij het verhalen van schade op de tegenpartij, het verdedigen tegen onterechte claims, en het verkrijgen van een schadevergoeding voor zowel materiële als immateriële schade. De rechtsbijstandsdekking zorgt ervoor dat je toegang hebt tot deskundige juridische bijstand zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de hoge kosten die juridische procedures met zich mee kunnen brengen. Dit biedt niet alleen financiële bescherming, maar ook gemoedsrust, omdat je weet dat je professionele ondersteuning krijgt bij het afhandelen van juridische kwesties na een verkeersongeval.

Tijdens de werkzaamheden kan er schade ontstaan aan ondergrondse objecten. Deze aanvullende dekking voor de werkmaterieelverzekering biedt financiële bescherming tegen schade aan bijvoorbeeld leidingen, kabels, buizen en andere infrastructuur die zich onder de grond bevinden. Dit is van groot belang voor bedrijven die regelmatig graaf- of grondwerkzaamheden uitvoeren, zoals bouwbedrijven en aannemers. Zonder deze dekking kunnen de kosten voor het repareren van beschadigde ondergrondse objecten aanzienlijk zijn, en mogelijk leiden tot juridische claims van derden, zoals huiseigenaren. Door deze aanvullende dekking in uw werkmaterieelverzekering op te nemen, zorgt u ervoor dat uw bedrijf beschermd is tegen onverwachte en hoge kosten, wat bijdraagt aan de continuïteit en financiële stabiliteit van uw onderneming.

Een passende verzekering

Op Verzekering.nl koppelen we je aanvraag aan een expert van EVR, die jouw behoeften in kaart brengt en je matcht met de beste verzekering. Met persoonlijke aandacht en deskundig advies zorgen we voor de optimale dekking voor jouw situatie.

Zo verdienen wij ons geld

Bij Verzekering.nl ontvangen we een commissie van verzekeraars wanneer je via ons platform een verzekering afsluit, zonder dat dit ons advies beïnvloedt. Onze prioriteit is het vinden van de beste match voor jou, waardoor we onafhankelijk en objectief blijven en je kosteloos ondersteunen in het vinden van de ideale verzekering.

Onze kwaliteit waarborgen wij zo

Bij Verzekering.nl vergelijken we objectief en onafhankelijk zakelijke verzekeringen, zonder partijen voor te trekken. We werken met een uitgebreid aanbod van partners om zowel budgetopties als uitgebreide verzekeringen te bieden, zodat onze deskundige adviseurs de beste verzekering voor jou kan vinden.

Wat bepaalt de premie voor een tractor verzekering?

Een tractor is een gemotoriseerd voertuig, om deze reden is het wettelijk verplicht om het gemotoriseerde werkmateriaal minimaal WA te verzekeren. Hieronder wordt uitgelegd wat de premie van deze verzekering bepaalt. Let op, de methode en de factoren die gebruikt worden om de premie te bepalen, kunnen verschillen per verzekeraar:

1. Cataloguswaarde 
De cataloguswaarde van een tractor speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de verzekeringspremie. Hoe hoger de cataloguswaarde, hoe hoger de premie, omdat de verzekeraar bij schade of diefstal een groter bedrag moet uitkeren. Verzekeraars baseren de premie op het risico dat ze lopen, en duurdere tractors vertegenwoordigen een hoger financieel risico.

2. Type tractor
Het bouwjaar, merk, type en gewicht van een tractor zijn belangrijke factoren die de premie beïnvloeden. Een nieuwer bouwjaar en een zwaarder gewicht kunnen de premie verhogen, omdat ze vaak met hogere herstelkosten en risico’s gepaard gaan. Ook kunnen bepaalde merken en types duurder zijn om te verzekeren, afhankelijk van hun betrouwbaarheid en diefstalgevoeligheid.

3. Dekking
Het type dekking, zoals WA, beperkt casco of All Risk, bepaalt de hoogte van de premie. Hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de kosten.

Groene tractor met aanhanger op een veld, ideaal voor een pagina over het afsluiten van een tractorverzekering tegen schade en risico's.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een tractor verzekering?

Bij het afsluiten van een verzekering voor tractoren zijn er verschillende factoren waar je op moet letten. Hieronder volgen enkele factoren die overwogen moeten worden:

Registratie tractor
Bij het afsluiten van een tractor verzekering is het belangrijk om te controleren of de tractor correct geregistreerd is bij de RDW. Het verplicht om landbouwvoertuigen te registreren voor gebruik op de openbare weg. Zonder geldige registratie kan de tractor niet verzekerd worden en riskeer je boetes bij controle.

Preventie-eisen
Veel verzekeraars stellen preventie-eisen voordat ze een tractor willen verzekeren. Denk hierbij aan het gebruik van goedgekeurde antidiefstalsystemen, zoals een startonderbreker, alarmen of GPS-volgsystemen. Daarnaast kan het verplicht zijn om de tractor ’s nachts op een afgesloten terrein te stallen om het risico op diefstal te verminderen en de dekking te waarborgen.

Verplicht WA verzekeren
Bij het verplicht verzekeren van een tractor is het belangrijk te letten op de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA), die minimaal vereist is voor rijdend/ gemotoriseerd werkmaterieel. Zorg ervoor dat de tractor is geregistreerd bij de RDW en voldoet aan de technische eisen.

Scroll naar boven